Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matilda Åhlund från Resele tävlar i Det stora tårtslaget: "Ingen med ett bakintresse kommer att bli besviken"

I slutet av januari är det premiär för Det stora tårtslaget på tv.
Åtta tårtkonstnärer står redo att under tidspress skapa sockerstinn magi i rutan och en utav årets deltagare är Matilda Åhlund, 28 år, från Resele.

Annons
Bild: Linus Halsenius/Tv4Här är deltagarna i årets säsong av Det stora tårtslaget.

Snart börjar den tredje säsongen av Det stora tårtslaget där man ska göra upp om titeln "Årets tårtdesigner 2018".

– Nivån på deltagarna är skyhög och tittarna kommer få se helt fantastiska tårtor. Vi får bland annat se tårtor som ser ut som maträtter och kända byggnader, men även maffiga bröllopstårtor. Håll i hatten vilka tårtor! Sedan har vi ju inte kunnat låta bli att slänga in en och annan twist in i tävlingen, säger programledaren Marie Serneholt, i ett pressmeddelande.

En av årets deltagare är Matilda Åhlund, 28 år, från Resele i Sollefteå kommun. Enligt pressmeddelandet är hon en föräldraledig tårtfantast som drömmer om att starta ett eget tårtmakeri med konfektyr.

– Vi vet att många har sett fram emot en tredje säsong av vårt populära format och det känns roligt att kunna bjuda Sjuans trogna tittare på en härlig sockerchock så här i vintermörkret. Ingen med ett bakintresse kommer att bli besviken, för vi har hittat de bästa sockerkonstnärerna i landet i år. Programmets vinnande koncept består av en del tårar, två delar sockerpasta och en hel del skratt, säger Caroline Norrby exekutiv producent för programmet i pressmeddelandet.

Det stora tårtslaget har premiär torsdagen den 25 januari.

Mer läsning

Annons