Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio of Joy sjöng ut julen i Sidensjö

När är det som allra bäst i kyrkan? Jo när man får höra vacker musik framförd med fingertopps känsla. Som den 4 januari i Sidensjö kyrka.

Annons
Trio of Joy samlade efter konserten. Från vänster Ida Linné, Caroline Sedin, Robert Sedin. Foto: Kjell Larsson.

Trio of Joy är en fristående trio, som även sjunger i Köpmanholmens kyrkokör ”Våran kör”. Ida Linné ackompanjerar på piano äkta paret Caroline och Robert Sedin i genomarbetade arrangemang.

Kvällens värd Jenz Larsson höll en andakt med mycket värme och godhet. Foto: Kjell Larsson.

Caroline med sin vackra sopran röst och Robert med en mycket personlig tenor stämma varierar framförandena oförutsägbart. Växelsången mellan Caroline och Robert kan jag inte gå förbi. "Ingen så lycklig och ingen så fri, men hjärtat det väntar så gå inte förbi" sjöng de rakt in i mitt hjärta, varpå Ida Linné klinkade ett långt solo innan Robert och Caroline slöt ögonen och tryckte på med en vädjan att gå inte förbi. Långa och varma applåder kom från oss 50-tal musikälskare som trotsade vädergudarna för att i snöstormen ta oss till Sidensjö kyrka.

I det tolv låtar långa programmet ingick en andakt som hölls på ett personligt och varmt sätt av kvällens värd Jenz Larsson. Mycket stolt avslutade Jenz konserten med att tacka Trio of Joy för att ha förgyllt januarikvällen. Inga autografer fick förekomma i kyrkan utan alla hälsades välkomna på kyrkkaffe i församlingshemmet för att få träffa Trio of Joy.

Caroline och Robert Sedin sjöng tolv sånger tillsammans. Foto: Kjell Larsson.

Trio of Joys mäktiga avslutning efter 60 minuter var en duett av ”O Helga Natt”. Hade det varit lika bra akustik i Sidensjö som i Nätra är jag säker på att kyrktaket lyft. Så mäktigt var det då Caroline och Robert hjälptes åt att klättra uppåt och fylla lungorna för att få fram O Helga natt.

Medverkande i konserten. Jenz Larsson präst, Caroline Sedin sångerska, Robert Sedin sångare, Ida Linné pianist. Foto: Kjell Larsson.

Vad kan man mer begära? Ingenting vill jag påstå. Trio of Joy har hittat rätt i hur man framkallar rysningar av vällust i kyrkan.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons