Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för Fjällräven – tvingas betala in 34 miljoner kronor

Skatteverket anser att Fjällräven borde ha betalat skatt i Sverige för sin norska filial – och har beslutat att företaget Fjällräven international AB ska betala 34 miljoner kronor i skatt.

Annons

Fjällräven international AB med säte i Örnsköldsvik har under åren 2011 till 2014 haft en filial i Norge, där inkomsterna har beskattats i enlighet med de nordiska skattereglerna. Men nu har svenska Skatteverket granskat företaget och menar att den norska filialen inte omfattas av reglerna – och att företaget ska betala skatt i Sverige istället.

Friluftsföretaget Fjällräven från Örnsköldsvik ska betala in 34 miljoner kronor i skatt.

Totalt handlar det om 23,6 miljoner kronor i skatt som inte har betalats i Sverige och utöver det beloppet har Skatteverket även beslutat att företaget ska betala skattetillägg, en slags böter för att man inte gjort rätt från början, och ränta. Totalt handlar det om 34 miljoner kronor som myndigheten kräver in.

Läs också: Fjällräven prisades för sitt varumärke: "Jättestolta över priset"

Fjällrävens moderbolag Fenix outdoor skriver i ett uttalande att de anser att Skatteverket gjort fel i sin bedömning och att bolaget förutsätter att man kommer får tillbaka de pengar man betalat in i norsk skatt. Bolaget meddelar också att man avser överklaga beslutet om skattetillägg samt konstaterar att bolaget inte haft någon vinning av att betala skatt i Norge istället för Sverige – eftersom skatten är högre i Norge.

Läs också: Martin Nordin, Fjällräven: Vi ska fullfölja vårt avtal med Modo

Mer läsning

Annons