Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd vid Örnsköldsviks kommun ofredades på nätterna i sitt hem – och hotades av klient på telefonen

Annons

En anställd vid Örnsköldsviks kommun har utsatts för upprepade ofredanden som hon tror kan ha ett samband med hennes beslutsfattande yrkesroll. Därför har Örnsköldsviks kommun gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Medarbetaren har berättat för sin chef att hon har haft påhälsning i sitt hem under natten vid fyra tillfällen, fördelat på tre helger.

Någon ska ha ryckt i handtaget, bankat eller sparkat på hennes ytterdörr till hennes hem samt plingat på ringklockan vid fyra olika tillfällen under loppet av klockan 00.00 och 05.00 på nätterna.

– Vi vet inte om händelserna har någon koppling till hennes yrkesutövning, säger kvinnans chef.

Den utsatta kvinnan har också berättat att en klient till henne, som hon haft att göra med i jobbet, via telefonen hotfullt sagt: "Jag vet vart du bor". Detta ska ha skett i samband med ett myndighetsbeslut, som klienten inte samtyckte till.

Enligt kvinnans chef, ska det verbala hotet ha skett ungefär en månad innan de övriga händelserna och man vet inte om det finns något samband.

– Klienten som hotat kvinnan finns inte längre på orten, säger chefen.

Den utsatta kvinnans chef har kontaktat polisen, som har gjort en anmälan om ofredande. Medarbetaren har även fått stöd från sin arbetsplats. Hon ska också ha fått ett personallarm och enligt kvinnans chef finns sedan tidigare psykologkontakt etablerad via företagshälsovården.

Händelserna har inträffat under september och oktober i år.

Texten är uppdaterad. I en tidigare version uppgavs att det var en enhetschef som var utsatt, men det stämmer inte. Det var enhetschefen som har gjort anmälan.

Mer läsning

Annons