Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psalmtoppen gör comeback på Bollsta folkets hus

När Lennart "Thylle" Thylander startade Psalmtoppen 1996 riktade man in sig på fem framträdanden. Men tio år senare var siffran uppe i 300. Succé med andra ord! Programmets huvudsakliga hemvist var Gålsjö bruk, men det gjordes gästspel runt hela Sverige.

Annons
Psalmtoppen med Lennart ”Thylle” Thylander i spetsen gör comeback.Foto: Ove Andersson

Efter tio år i träda återuppstår nu Psalmtoppen. ”Thylle” och kompani gör come back på Bollsta folkets hus den 21 januari. Två program är bokade.

– Sedan får vi se vad som händer, säger ”Thylle.” Nilsolof Nilsson på Bollsta Folkets hus ringde och undrade om jag kunde tänka mig göra två framträdanden och det tackade jag ja till, berättar Thylle.

– Men slår det väl ut kan det kanske bli flera gånger, fortsätter upphovsmannen, som numera är pensionerad från sin prästtjänst och har bättre med tid.

Titeln har ändrats till ”Nya Psalmtoppen med "Thylle" och Holmsten trio.” Upplägget är att av tio psalmer ska publiken rösta fram sin favorit. Åren med psalmtoppen kantades av idel framgångar. Media var inte sena att hoppa på tåget. Psalmtoppen fick uppmärksamhet i alla stora dagstidningarna i Sverige och ett 20-tal tv-inslag har gjorts genom åren.

En gång hörde en radiostation från Australien av sig. Kent Finell, som i många år ledde Svensktoppen i radion, bjöd ned ”Thylle” till en sändning där man plockade med några psalmer. Sedan gjorde Finell returbesök i Gålsjö.

Ove Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons