Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Edin i ny välgörenhetspod – "OS 2018 är knappast slutet"

/
  • Den ångermanländska curlingprofilen Niklas Edin stöttar projektet

Sidensjösonen Niklas Edin, 30 år i somras, är redan en av landets mest meriterade inom curlingen.
I den nystartade podcasten "Tack Sverige", där alla intäkter skänks till välgörande ändamål, förklarar han varför.
– Jag ser till att omges av framåtsträvande människor, säger han.

Annons

"Tack Sverige" är ett projekt startat av en idrottsälskande 26-årig värmlandskille vid namn Anton Edman.

Han har själv en idrottsbakgrund, dock utan att nå elitnivån.

– Jag är ändå så otroligt tacksam över vad den svenska idrottsrörelsen står för och vad den kan erbjuda, så jag ville på något sätt belysa värdet av det, berättar han.

Valet föll på att åka runt och spela in podavsnitt med kända idrottsstjärnor där de berättar om sin egen idrottsresa från bred ungdomsidrott till absolut världstopp.

– Vi vill helt enkelt ta reda på mer om personerna bakom alla svenska medaljer och vad som brukar kallas för ”det svenska idrottsundret”, förklarar Anton.

I tisdags släpptes avsnitt nummer fyra, ett avsnitt där curlingstjärnan från Sidensjö, 30-årige Niklas Edin, får tala fritt i drygt en timme.

Programmet finns nedladdningsbart på hemsidan http://tacksverige.nu och ger en väldigt bra bild om varför han nått så långt inom sin idrott som han gjort.

– Jag har alltid satt upp höga mål för mig själv och då behöver jag omges av människor som har samma driv som jag för att nå dit, berättar han.

Där avslöjas bland annat att han inte alls ser OS 2018 som något slutmål i karriären.

Niklas poängterar också gång efter annan vikten av att plocka in influenser och träningstips från andra idrotter. Han tackar bland annat den egna orienterings- och tenniskarriären för att han tidigt tränade förmågan att fatta snabba beslut.

– Oavsett du får en karta i handen där du direkt måste välja vilken väg du skall ta, eller det kommer en boll emot dig i världens fart som skall returneras på bästa sätt, så funkar det inte att börja tveka.

Men han tillägger:

– Samtidigt har jag uppväxten bland mjölkkorna hemma på bondgården att tacka för att jag har förmågan att verkligen ta mig tid att reflektera och fundera på djupet när det väl finns tid till det, säger Niklas i podden som även samlar in pengar till välgörande ändamål.

– Alla idrottsprofiler som medverkar i Tack Sverige ger bort en pryl som sedan auktioneras ut på Tradera. Idrottsprofilen väljer sedan själv till vilken organisation pengarna ska gå till, berättar Anton Edman.

I de tre tidigare poddarna (Stefan Holm, Jan-Ove Waldner och Joel Lundqvist) har auktionerna nått fyrsiffriga belopp. I Niklas Edins fall blev det en signerad landslagströja där intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden.

Vi kan även avslöja att längre fram i programserien får distriktets båda skidskytteprofiler Magdalena Forsberg och Helena Ekholm varsina program.

Läs även: Lag Edin försvarade EM-titeln

Läs även: VM-guld till Niklas Edins lag

Mer läsning

Annons