Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå värvar från Kramfors

/
  • Martin Söderqvist i Sollefteå Hockeys sportkommitté berättar att de i första hand söker utvecklingsbara spelare från närområdet. Ett led i detta är att de värvat tre unga killar från Kramfors alliansens J 18 elitlag.

Sollefteå Hockey fortsätter på den inslagna vägen och försöker bygga sitt A-lag med spelare från ådalsområdet.
Den här säsongen gäller det även ledarstaben eftersom klubben rekryterat Lars "Bysse" Byström som huvudtränare och Fredrik Valjemot som assisterande.

Annons

– Vi tror på det här konceptet med att försöka hitta unga spelare från närområdet och sedan försöka se till att de utvecklas till bra division 1-spelare hos oss, säger Martin Söderqvist i Sollefteås sportkommitté.

De senaste tillskotten har Sollefteå hämtat från Kramfors Alliansen och det handlar om tre unga killar som var riktigt tongivande i Kramfors J 18 elitlag förra säsongen. Det är Markus Persson, Sebastian Byström och Pontus Nordenberg:

– Tillsammans gjorde de inte mindre än 90 poäng. Markus och Sebastian stod för de flesta målen medan Pontus utmärkte sig som den store framspelaren, fortsätter Martin.

För ett par år sedan var centern Jonas Andersson en kort sejour i Sollefteå efter några säsonger på hockeygymnasiet i Kramfors. Men av privata skäl bröt han kontraktet och flyttade hem igen.

– Nu är det klart att Jonas återvänder till oss igen efter att han representerat Valbo under förra säsongen. Det här är vi mycket glada för eftersom det handlar om en klok och talangfull spelare.

I övrigt jobbar Sollefteås ledning för högtryck med att försöka behålla så många spelare som möjligt sedan förra året. På målvaktssidan har de väl förspänt med Christopher Elf och Isak Edman och dessutom ska Theodor Drömer försöka sig på en comeback efter en efterhängsen skada.

Backsidan lämnar en hel del tomma platser för dagen, men här lägger man mycket kraft på att räta ut alla frågetecken.

– Vi vill självklart behålla stommen från förra säsongen och det gäller inte minst på backsidan, säger Martin och avslöjar att stabile amerikanen Andrew Peterson av allt att döma återvänder och spelar med Sollefteå till hösten igen.

På forwardssidan har de till dags datum kommit överens med drygt tio spelare och i den skaran ingår trion från Kramfors samt Jonas Andersson.

Mer läsning

Annons