Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadas stortalang Jake Virtanen tokhyllar Sedinarna: "Alla älskar dem"

/
  • Jake Virtanen, till vänster, är lagkompis med Sedinarna, till höger.

HELSINGFORS: Han är uppväxt i Vancouver och har sett upp till Daniel och Henrik Sedin hela sitt liv.
Nu sitter Jake Virtanen bredvid dem i Canucks omklädningsrum. En barndomsdröm har gått i uppfyllelse.
– Jag växte upp och tittade på dem och de har alltid varit lite av mina idoler. Det är faktiskt coolt att spela i samma lag som Sedinarna, säger han.

Annons

Han valdes som nummer sex totalt i NHL-draften förra sommaren, är en av Kanadas största stjärnor i JVM och har redan 19 NHL-matcher på sitt konto. Jake Virtanen är, utan tvekan, en av hockeyvärldens största talanger.

Och till vardags delar han omklädningsrum med Sedinarna. I laget han älskat sedan barnsben.

– Jag växte upp i Vancouver och tittade på dem och de har alltid varit lite av mina idoler. Det är faktiskt coolt att spela i samma lag som Sedinarna, säger han.

Vad har du lärt dig av Henrik och Daniel?

– Jag har lärt mig otroligt mycket. Jag sitter bredvid Henrik och att vara nära dem är väldigt speciellt. De är nyckelspelare i vårt lag och stora ledare på och utanför isen. De är helt fantastiska. De är lätta att prata med och riktiga proffs i allt dem gör. Jag är en ung kille och att lära sig av dem är perfekt.

Finns de där för er yngre killar tycker du?

– De gör det varje dag. De pratar hela tiden med oss om saker vi kan göra bättre och ger tips om allt möjligt. Det är skönt att ha dem i omklädningsrummet. De är erfarna och har varit i NHL länge nu så det är lite surrealistiskt att vara i samma lag som dem.

Hur är de som personer, utanför isen när de inte har hockeyutrustningen på sig?

– De är grymma. Personligen tycker jag att de är bland de snällaste människorna som finns. Man har alltid kul i närheten av dem.

LÄS MER: JOHANSSON: Defense wins championships – tur då att Sverige är bäst i JVM

Det råder ingen tvekan om att Daniel och Henrik är populära i Vancouver. Det är inte bara Jake Virtanen som värdesätter Örnsköldsvikssönerna högt. Vancouvers stortalang menar att var du än befinner dig i staden syns Sedinarna.

– De är bland de mest populära i hela staden. Var du än går så finns Henrik och Daniel Sedin-skyltar. De är fantastiska förebilder för alla och donerar mycket pengar till välgörenhet. Alla älskar dem verkligen.

SE MER: Lär känna JVM-laget – här dissar trion resten av laget: "Alla är så jävla dåliga"

LÄS MER: Timashov förklarar Juniorkronornas framgång: "Det är därför vi spelar så bra"

Mer läsning

Annons