Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte ens centerpartisterna vill att Lööf kommer hit

/

Annons

När inte ens de egna partikamraterna tycker det är så kul att Annie Lööf skulle komma till länet, måste man fråga sig om partiets fingertoppskänsla.

Redan när det meddelades att Lööf skulle hälsa på BB-ockupanter i Sollefteå på torsdagen kom backlashen bland sollefteåborna. Visst, tyckte flera, det är väl säkert bra att ytterligare en partiledare drar uppmärksamhet till Sollefteå. Men JÖSSES vilket ihåligt populistförsök!

De enda centerpartister i länet som verkade entusiastiska var de i just Sollefteå, i landstinget måste man i stället ha slitit sitt hår. Vad sjutton ska de göra nu? Gå till val nästa år på att öppna BB i Sollefteå igen?

Glöm inte nu för all del att Centern i landstinget hittills inte levererat några andra sparförslag att tala om för att täcka upp underskottet utan nöjt sig med att föreslå en skattehöjning till och med högre än den landstingsmajoriteten lade. Glöm nu inte heller att de satt fyra år vid makten i landstinget där de inte lyckades med annat än att lämna ett enormt underskott bakom sig.

Och sen kommer Annie Lööf till länet och försöker skylla dagens nedskärningar på sossarna och sossepolitik – och antyda att det minsann vore annat om Centern fick styra landstinget. Detta alltså trots att det var extrapengar från S-regeringen som höll landstingets näsa precis över vattenbrynet ifjol. Om Centern är med i en vinnande allians efter nästa val – får vi mer i statsbidrag då?

Kan nån i Sollefteå i dag kanske passa på att avkräva Lööf ett löfte om mer pengar till glesbygdslandstingen? Hon twittrade ju faktiskt innan besöket i länet att syftet med besöket var att ”lyfta behovet av en tillgänglig och högkvalitativ vård, även i glesbygd”.

Kanske Lööf också kan svara på hur Centern i landstinget tänker fixa landstingsekonomin. Hur de tänker rädda BB och garantera den där tillgängliga och högkvalitativa vården. Själva säger de ju nämligen inte så mycket alls just nu.

Kritikerna som nu ropar ”populister” efter centerpartisterna efter Lööfs besök gör helt rätt. Det är lätt att säga att allt är någon annans fel, men man ska inte räkna med att vinna röster på det.

Mer läsning

Annons