Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörd insändare: "Kan inte ens få göra en vanlig undersökning – ett år i kö för att få stå i tandkön..."

/
  • Signaturen ”Apan” skriver om svårigheterna med att få tid hus tandläkaren. ”...det är kö för att ens ställa sig i kö...”

Annons

Vad har hänt med Folktandvården i Härnösand? När man ringer dit, svarar de att de inte genomför undersökningar på vuxna personer. Man ombeds höra av sig om det blir akut, med smärta eller inflammation.

Akut? Ja, nog blir det akut till slut, när det inte går att genomföra en enkel kontroll. Hur ska hål upptäckas och när ska tandsten tas bort? Ska personer börja göra det själva hemma eller vad är tanken?

Allt kan inte fixas med en bra tandhälsa hemma. Svaret jag fick var också att Folktandvården i Timrå kan göra undersökningar. Men det kan ta upp till sex månader att få en tid för undersökning där. Jag har nu väntat ett år och fyra månader på en tid därifrån, och när jag ringer tillbaka verkar det ha glömts bort.

■■ För fler insändare, klicka här.

Hänvisas till privata tandläkare. Där svarar de att det är kö för att ens ställa sig i kö för att bli kund, vilket kan ta något år…

Herregud, ska det inte ens gå att få göra en vanlig tandundersökning? En relativt nyinflyttad person som inte stått i kö hos en privat vårdgivare i flera år?

Det är helt makalöst. Folktandvården släcker endast akuta bränder, men bränderna lär bli tusen gånger större nu än när det inte genomförs något förebyggande arbete.

Apan

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons