Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialistläkare i Sollefteå till landstingspolitikerna: "Ni offrar Ådalens befolkning på högmodets altare – eftervärldens dom blir hård"

/

Annons

Svar på ”Landstingets S/MP-majoritet om besparingar och omorganisationer: "Ansvar är jobbigt – populism lätt”, Ordet fritt 1 februari.

Orsaken till nedläggningarna i Sollefteå är politisk, det handlar inte om ekonomi utan om en centraliseringsstrategi för att flytta resurser från Ångermanland till centralorten i Medelpad.

Försäkringar från er politiker om att vården fortsatt är jämlik i hela länet är sedan länge genomskådad.

Ni har offrat Ådalens befolkning på högmodets altare. Ni vet att en stad inte klarar sig utan tillgång till akutsjukvård och förlossning. Ni har även en fortsatt agenda om ytterligare nedläggningar som ni än så länge tiger om.

• Ni vet att konsekvensen av era beslut blir en successiv avfolkning av Ådalen.

• Risken att dö vid akut sjukdom eller trauma ökar nu för oss invånare i Ådalen.

• Risken för mödrar och barn i samband med graviditet och förlossning ökar.

• Lidandet på grund av försämrad tillgänglighet och långa resor i samband med sjukdom och trauma ökar för Ådalsborna. Allt annat är en lögn.

■■ För fler insändare, klicka här.

Våra hjältars ockupation av BB och ABF-kursen i bilförlossning har glädjande nog fått upp intresset för övergreppet på Ådalen på riksnivå. Jag med läkarkollegor har i dag haft ett långt samtal med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt om situationen.

Statsministern har uttalat sitt stöd i TV. Jag har efter det hopp om att saker kan reverseras i positiv riktning.

Till er ansvariga Erik Lövgren, Andreas Sjölander, Ewa Back, Jan-Olov Häggström, Anna-Karin Sjölund, Hans Backlund, Eva Andersson och Ninni Smedberg har jag ett budskap att framföra:

Ni kommer att få stå till svars, ni kommer att få ta ansvar för konsekvenserna av ert övergrepp och svek på Ådalens befolkning.

Jag förutspår att eftervärldens dom kommer att bli hård och jag förutspår att ni kommer att få byta jobb senast hösten 2018. Skäms!

Mårten Svensson

Läkare, specialist allmänmedicin Sollefteå/Ådalen

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons