Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siffrorna visar: "Här är människorna som ockuperat Sollefteå BB de första 100 dagarna"

/
  • Många människor har varit med och ockuperat sjukhuset i Sollefteå – allt dokumenterat i siffror. I den intensiva inledningen trängdes människorna i sjukhuslokalerna.

Annons

Under de första 100 dagarna har 1 181 individer ockuperat vid Sollefteå sjukhus, varav 69 procent kvinnor och 31 procent män. 868 personer har fyllt i ockupationsformulär.

Medelåldern bland ockupanterna har varit 54 år, med en spridning i åldrarna på 0-93 år. Ockupanterna har till 43 procent varit yrkesverksamma, 41 procent har varit pensionärer, nio procent studerande och tre procent barn.

Återstående fyra procent är ofullständigt ifyllda formulär. Representanter för 48 föreningar och 23 företag har varit med och ockuperat. Företags- och föreningsstöd i annan form förekommer.

■■ För fler insändare, klicka här.

Den geografiska spridningen av ockupanter ser ut så här: 53 procent bor i Sollefteå tätort, 31 procent i övriga delar av Sollefteå kommun. Kramfors kommun har bidragit med tio procent av ockupanterna, övriga landet med sex procent.

Ockupanter från andra delar av Västernorrland bor i Erikslund, Härnösand, Njurunda, Stöde, Sundsvall och Timrå. Från övriga Sverige finns ockupanter boende i Backe, Bispgården, Boden, Gävle, Göteborg, Jakobsberg, Järpbyn, Kungsbacka, Malmö, Norrtälje, Pilgrimstad, Skellefteå, Smedjebacken, Stockholm, Tyresö, Umeå, Uppsala, Örebro, Östersund och Överkalix.

Till det skall läggas en ockupant från Belgien och en från Nederländerna. Dokumentationen fortsätter. Ny redovisning görs när vi har ockuperat 200 dagar.

Vad säger regionrådet Erik Lövgren (S) – kommentar..?

Bertil Sundqvist

Sollefteå

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons