Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor skriver om sonens svåra vårdtransport: "Ni borde själva tvingas prova – skäms, landstingspolitiker"

/

Annons

Återigen har det hänt. Följderna av Landstinget Västernorrlands neddragningar vid Sollefteå sjukhus verkar aldrig ta slut. En sjuktransport från västra området till att så småningom få ett rum för vård tog nästan tio timmar.

Först en mellanlandning i Sollefteå, där det stod klart att han inte kunde stanna eftersom kirurgen hade stängt. Blev då erbjuden att åka till Sundsvall, men tackade nej, bland annat för att risken för korridorvård är alltför stor där.

Fick vänta på ambulans och kom till slut till Örnsköldsvik vid ettiden på natten. Vid fyratiden på morgonen hade han ett rum.

■■ För fler insändare, klicka här.

Hur kan ni på landstinget försvara detta? En människa, svårt sjuk i cancer, med smärtor både från sjukdomen och trycksår, ska tvingas att åka flera mil extra för att få hjälp. Och dessutom förflyttas från bil till säng flera gånger innan han är framme.

Jag önskar verkligen att ni landstingspolitiker skulle få prova på en sådan resa. Tyvärr har jag ingen förhoppning om att ni kommer att ändra er beträffande Sollefteå sjukhus.

Har svårt att hitta ord som visar vad många känner för er förda politik. Avslutar endast med ett mycket milt ord: Skäms!

Personalen på såväl Sollefteå som Örnsköldsviks sjukhus samt ambulanspersonalen har varit fantastisk. Ett stort tack till er!

Mor till den drabbade

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons