Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Javisst – byt politik, klimatet rår vi inte på!

/
  • ”Påståendet att miljoner människor redan har dött till följd av klimatförändringarna är häpnadsväckande. Varifrån kommer sådana uppgifter?”, skriver skribenten.

Annons

På Allehanda.se den 5/8 inleder Göran Hådén och Maria Algotsson sin klimatvalkampanj.Tyvärr misstar de sig vad gäller den klimatvetenskapliga grunden för de mycket kostsamma så kallade klimatomställningar som Miljöpartiet förordar. Detta kan diskuteras utan partipolitiska ställningstaganden.

Det är FN:s genompolitiserade klimatpanel IPCC, som sätter agendan i den politiska skendebatten och i nyhetsflödet. Vetenskaplig granskning och kritik av dess arbetssätt och rapporter tillåts endast undantagsvis i offentlighetens ljus.

Enligt IPCC är det främst den koldioxid som kommer från fossila bränslen som förorsakar en ökning av jordens medeltemperatur. Men många menar att IPCC överdriver klimatets känslighet för koldioxid. Verkan av bland annat varierande solaktivitet, kosmisk partikelstrålning och molnbildning har tonats ner i simuleringarna. Den politiskt styrda fixeringen vid växthushypotesen och koldioxiden har gjort att forskning om alternativa hypoteser har undertryckts.

G H och M A slår tydligen dövörat till och förblir oberörda av den vetenskapliga kritiken. Därför sitter de fast i gamla dogmer och anser att klockan klämtar för klimatet.

Påståendet att miljoner människor redan har dött till följd av klimatförändringarna är häpnadsväckande. Varifrån kommer sådana uppgifter? Verkligheten är att skördarna når rekordnivåer och ökenutbredningen minskar.

Sveriges koldioxidutsläpp utgör cirka 0,1 procent av världens utsläpp. Man måste fråga sig om det är rimligt att Sverige skall klä sig i tagelskjorta och begå symboliska handlingar som riskerar att ödelägga vår samhällsekonomi, dessutom genom åtgärder som vi inte ens vet om de leder till avsett syfte.

Det är politikernas ansvar att vi får en allsidig diskussion i klimatfrågan där alla aspekter respekteras och ingen forskare med alternativa hypoteser förhindras att delta.

Sigvard Eriksson

Medlem i Nätverket Klimatsans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons