Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändarskribent: "Gör bara som Leif GW Persson säger – ställ de rätta frågorna till politikerna"

/

Annons

Den livliga och friska debatten om nedläggning eller inte av akutsjukhusen i Örnsköldsvik och Sollefteå mellan olika S-politiker i landstinget/riksdagen fortsätter även under år 2017, med allt högre intensitet.

Kriminolog Leif G W Persson kom med ett mycket friskt inlägg om rikspolitiken: "Politik är inte så svårt, det är bara att ställa de rätta frågorna till politikerna." Svårare än så är det inte ansåg, Leif G W.

Det man saknar nu är att den rätta frågan ställs till de ledande S-politikerna i Örnsköldsviks, Sollefteå respektive Sundsvalls kommuner: "Vad lovade ni väljarna i valet år 2014? Var det inte: Det skall vara tre akutsjukhus kvar i Västernorrlands län och detta tummar vi inte på."

Det var ju detta Socialdemokraterna fick mandat av från väljarna i det valet. Tack vare det kan S fortfarande inneha makten i Örnsköldsviks, Sollefteå respektive Sundsvall kommuner, med stöd av andra partier.

■■ För fler insändare, klicka här.

Nu är såväl Elvy Söderström som Jan-Olov Häggström, båda (S,) verksamma inom landstinget 2016/2017 och avvecklar tydligen i dagsläget Sollefteå akutsjukhus. Nedläggningen av Örnsköldsviks akutsjukhus blir det väl troligen några års förskjutning på.

Örnsköldsviks och Sollefteå akutsjukhus har under alla de år som gått klarat budgeten för gällande åtstramningar – och lämnat vinst över sin verksamhet. Dessa sjukhus med sin personal skall nu straffas med att läggas ner, trots att de är mest lönsamma i länet.

Sundsvalls akutsjukhus har inte något år klarat av uppställda ekonomiska mål under de här åren. Det är där miljonerna rinner bort för landstinget. Det sjukhuset med personal skall premieras med att få vara kvar. Var finns rättvisan och logiken i detta agerande från landstingspolitikerna?

Så inför valet år 2018 är frågan till S-politikerna i kommunerna och landstinget i Västernorrland given: "Vad kommer ni att lova väljarna i valet år 2018. Skall det vara noll, ett eller två akutsjukhus kvar i Västernorrlands län?"

Svårare än så är det inte

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons
Annons