Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen i Örnsköldsvik: ”Fel flytta elever till Björna – vi stöttar föräldrarna i Trehörningsjö"

/
  • Protesterande i Trehörningsjö får stöd av den borgerliga alliansen i Örnsköldsvik, mot att flytta elever från skolan i Trehörningsjö till den i Björna.

Annons

Angående ”Trehörningsjöbor i protest: "Ett dråpslag för bygden – en brandfackla”, nyhetsartikel i ÖA 12 maj.

Vi kunde i fredags läsa om förslaget att flytta eleverna från Trehörningsjöskolans årskurs tre till Björnaskolan. På vilka grunder, undrar vi i Alliansen? Att byta skola och klasskamrater inför tredje skolåret är inte optimalt.

Kursplaners mål sträcker sig till åk tre. Eleverna har även nationella prov på vårterminen i trean.

Att byta skola innebär att dessa elever i en känslig ålder ska bygga nya relationer till både lärare och kamrater. Dessutom blir det betydligt längre resor till och från skolan. Var finns barnperspektivet i det beslutet?

■■ För fler insändare, klicka här.

Är det ekonomiskt försvarbart att flytta eleverna? Knappast, extra skolskjutsar behöver sättas in och de kostar. Vad gäller viss undervisning, exempelvis slöjd, går det säkert att samordna till de ”baddagar” eleverna i dag har i Björna.

Dessutom har vi förstått att det inte är planerat för fritids för barnen som flyttas. Det är märkligt att planeringen gått så långt som den gjort, utan dialog med vare sig föräldrar eller personalen i Trehörningsjö.

Alliansen vill att barn i de lägre åldrarna ska ha närhet till sin skola och stödjer föräldrarnas uppfattning om en bevarad F-3-skola i Trehörningsjö.

Lena Lindgren

2:e vice ordförande i bildningsnämnden och gruppledare för Alliansen i bildningsnämnden (C)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons