Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för Musikmakarna på Denniz Pop Awards: "Det är häftigt och superkul"

När Denniz Pop Awards hölls i Stockholm under lördagskvällen blev det en stor succé för Musikmakarna i Örnsköldsvik. Vinnarna i tre av fyra kategorier är Musikmakare eller har kopplingar till utbildningen.

Annons

Bild från fjolårets gala.

Det går bra för Musikmakarna i Örnsköldsvik. Denniz Pop Awards är ett musikpris till minne av den bortgånge musikproducenten Denniz Pop där priserna går till nya talanger.

Flera av Musikmakarnas tidigare studenter var nominerade och vann tre av fyra kategorier.

– Det var otroligt många nominerade men att vi skulle ta hem alla priser utom en hade vi inte vågat kalkylera, säger Ulla Sjöström, rektor.

Årets artist eller band gick till Flat Earth Society där den tidigare studenten Magnus Wallin medverkar, samt där den nuvarande studenten Aron Blom har varit med och skrivit låten som de tävlade med.

Bild från fjolårets gala.

Årets låtskrivare eller producent gick till Agrin Rahmani och årets grand prize till duon SHY där Sara Hjellström och Nirob Islam, alla tre har tidigare utbildat sig vid Musikmakarna.

– Det är häftigt och superkul. Jag har slitit i många år och det känns som att vi är på rätt väg med allting. Vi håller en hög kvalitet på utbildningen och studenterna. Det är ett kvitto på att vi gör något rätt och som branschen efterfrågar, säger Ulla Sjöström.

Sammanlagt ska över 4000 bidrag har lämnats in. Andra nominerade med kopplingar till Musikmakarna var Jerker Hansson och SKOTT ( Paulina Skött) samt MØRCH.

Vinnarna på Denniz Pop Awards

Året sartist/band: Flat Earth Society

Årets låtskrivare/producent: Agrin Rahmani

Årets grand prize: SHY Martin och SHY Nodi

Årets "Most valuable person": Björn Engelmann

FLER NYHETER:

Sandra Näslund om Anna Holmlunds betydelse för hennes karriär

För Plus-kunder: Ulvön finns med dubbelt i White Guide

Hockeyförbundet höjer kraven på eget kapital

För Plus-kunder: Cruise-in i Viksjö lockade veteranbilar från hela länet

Annons
Annons