Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teater vid Skuleberget återupprättar de gamlas värdighet igen

Förra årets teatersuccé Ge oss musik - och två Mariekex spelas åter på utescenen vid Skulebergets fot.

Annons

Om första akten är stillsamt lågmäld, är den andra akten desto mer fartfylld. Äldreboendet blir nämligen aldrig sig likt mer.

Pjäsen är skriven av Bo R Holmberg, och innehåller massor av musik. Lite Rolling Stones, lite Beatles, och så nyskrivet av Klas Norberg. Handlingen utspelas på ett äldreboende. På scenen står ensemblen från Höga kusten teaterförening, förstärkta med Jens Nilsson.

Ge oss musik - och två Mariekex hade premiär i mitten av juli förra sommaren, och så här skrev undertecknad i sin recension av pjäsen:

"Bakom nyspråkets förrädiska dimslöjor briserar skandaler med blöjor som vägs, åldringar som får duscha en gång i veckan och aldrig ges möjlighet att gå ut.

Bo R Holmbergs nyskrivna pjäs Ge oss musik – och två Mariekex återupprättar de gamlas värdighet som individer med rätt till ett innehållsrikt liv, samtidigt som det också är en stillsam kritik av ett omänskligt system där pengar är allt och människor intet."

Föreställningen har nypremiär nu på torsdag, och spelas sedan fredag, lördag och söndag, med dubbla föreställningar på lördag.

Läs mer: Recension från förra årets premiär

Läs mer: Tosca för första gången i länet

Läs mer: Vredens dagar i Nyland

Läs mer: Ökensagan i Ånge

Mer läsning

Annons