Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfons Åberg på Technichus kan få stort designpris

/
  • ”Otroligt glädjande”, säger Lina Dahlbom, verksamhetschef på Technichus Science Center som samarbetat med Flatmate Web & Digital för att ta fram spelbordet som nu nomineras till fint pris

Alfons Åberg-utställningen på Technichus i Härnösand kan få Svenska Designpriset 2015.

Annons

Nomineringen gäller det interaktiva pekbord där barn kan interagera och spela olika typer av spel. I projektet har Technichus Science Center samarbetat med Flatmate Web & Digital som tagit fram design, interaktionsdesign och teknisk produktion.

– Det här är verkligen roligt och vi känner oss otroligt stolta. Tillsammans med Flatmate har vi skapat en fantasimiljö med interaktiva högteknologiska element som väver samman nostalgi, fantasi och modern teknik, säger Lina Dahlbom, verksamhetschef på Technichus.

Utställningen om Alfons Åberg invigdes i juni 2014. I de uppbyggda miljöerna från Alfons sagovärld finns bland annat den hemmasnickrade helikoptern, farmors kakburk och läskiga garderoben.

Hela utställningen har producerats av Technichus i samarbete med bokförlaget Bok-Makaren som förvaltar alla rättigheter kring Alfons Åberg och figurerna i hans värld.

Den 7 september öppnar omröstningen på Svenska Designprisets webbplats där alla är välkomna att rösta. Prisutdelningen äger rum 8 oktober på Gothia Towers i Göteborg.

Annons
Annons