Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så jobbar Modo för att hitta en ersättare till Gustavsson: "Det är det viktigaste"

/
  • Tomas Byberg, Modos ordförande, berättar att rekryteringsprocessen kommer ta tid.

Modos vd Charlotte Gustavsson lämnar efter säsongen.
Nu har en rekryteringsprocess från klubbens sida inletts. Men det kan dröja länge innan Modo presenterar en ny vd.
– Vi måste få rätt person på plats, inte jäkta fram något. Det är det viktigaste, säger styrelseordförande Tomas Byberg.

Annons

Sporten kunde under måndagsmorgonen avslöja att Modos vd Charlotte Gustavsson sagt upp sig. Hon kommer lämna klubben efter säsongen och just nu pågår en rekryteringsprocess från Modos sida.

Men klubben vill inte stressa fram något beslut, berättar styrelseordförande Tomas Byberg.

– Vi har en tid nu under våren att hitta en ersättare och det är en process som måste få ta sin tid. Det kommer ta månader innan vi har något klart, det är inget som presenteras bara på några veckor. Rekryteringsprocessen ska få ta sin tid. Det kommer bli ett jätteintressant arbete för oss. Vi måste få rätt person på plats, inte jäkta fram något. Det är det viktigaste. Sedan kan det vara så att den personen har ett annat jobb och att det då finns en uppsägningstid med i bilden.

Har ni identifierat någon ersättare?

– Nej, det har vi inte gjort. Det är nu det blivit klart med Charlotte så vi har inte sökt någon än. Det har vi inte velat göra heller eftersom det inte varit officiellt med Charlotte. Rekryteringsarbetet går i gång nu. Hon är kvar under hela säsongen och förhoppningsvis har vi någon ny på plats när det är dags.

Vilka egenskaper söker ni efter hos en vd?

– Vi håller på att ta fram en profil. Vi har väldigt många bra funktioner på kontoret och det fungerar bra på många avdelningar. Det styr litegrann och utefter det tar vi fram en profil, vad Modo behöver.

Per Svartvadet är general manager, Peter Forsberg vice general manager. Är det möjligt att vi kommer få se en tidigare Modospelare som vd?

– Det är inte så att vi söker efter en tidigare Modospelare som kan ta över. Detta är ett stort företag och vi söker en ledare för Modo Hockey som företag. Det kräver ett stort ansvar.

LÄS MER: Därför lämnar Charlotte Gustavsson Modo

Charlotte Gustavsson tillträdde som vd i december 2013. Under hennes två säsonger har Modo redovisat två plusresultat och hon har varit drivande i flera förändringar, som nybyggnationer i Fjällräven Center.

Tomas Byberg är tacksam över vad hon åstadkommit i klubben.

– Det har fungerat bra med Charlotte men vi förstår hennes situation. Hon har gått igenom mycket, men gjort det väldigt bra och kommit med många värdefulla åsikter. Hon har fört in något nytt i Modo. Vi vill tacka henne för det hon gjort, men nu måste klubben blicka framåt och hitta en ersättare.

LÄS MER: Micke Nordstrand om Charlotte Gustavssons avgång

SE MER: Charlotte Gustavssons löfte inför säsongen

Mer läsning

Annons