Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeysagan slut efter tre säsonger

/
  • Det blev tre säsonger, men nu lägger Ulvö Hockey ned sin sportsliga satsning. Här det Johan Engwall som utmanar Modospelare under DM-finalen.

Efter tre succéfyllda år är sagan om Ulvö Hockey över. Åtminstone då det handlar om seriespel.
– Vi kör efter devisen "live fast, die young", säger klubbens eldsjäl Fredrik Ödling.

Annons

2012 bildades Ulvö Hockey för att bredda hockeysporten i distriktet och det blev en omedelbart en succé. Division 2-laget lockade 1200 åskådare i seriepremiären hemma mot LN91, Ulvön spelade DM-final mot Modo Hockey och förra hösten tog man sig an Icebreakers inför nästan ett fullsatt Fjällräven Center.

Läs även: Nu gör Ulvö Hockey entré

Men nu är det färdigspelat. Beslutet togs nyligen på ett spelarmöte, ett beslut det rådde enighet kring.

– Det känns naturligt att lägga ned laget då det här har blivit en mycket större apparat än vad det var tänkt från början, säger Fredrik Ödling och fortsätter:

– Eftersom vårt lag består av äldre spelare blir det problem under säsongen. Matcherna ligger oftast på fredagar och då vill många vara hemma med sin familj i stället och det förstår jag, säger Ödling.

Fredrik Ödling är heller inte besviken över att Ulvö Hockey nu lägger ned tävlingsverksamheten och han känner ingen sorg över beslutet.

– Lite vemodigt känns det kanske, men vi får i stället vara jävligt glada över de här tre åren. Det har varit en fantastisk resa och vi har haft väldigt skoj. Framför allt under det första året då vi var väldigt motiverade.

Läs även: Distriktsmästare blev – ishockeyn

Men det här innebär inte att föreningen Ulvö Hockey läggs ned. Den ska leva vidare och man kommer framförallt att jobba med evenemang.

– Ulvö Winter Classic (utomhusmatchen på Ulvön) kommer vi fortsätta att driva och sedan har vi lite annat på gång. Vi har några embryon, men när det landar är inte klart. Det är tiden och energin som sätter gränser.

Fredrik Ödling säger att han är väldigt stolt över många saker som Ulvö Hockey åstadkommit under de här tre åren. Bland annat att man breddat hockeysporten.

– Av de 50 spelare vi aktiverat under de här åren hade över 40 lagt av. Vi var Sveriges äldsta hockeylag ned till division 2 och vi fick visa att vi kan spela hockey. Sedan är det så att om toppen ska leva måste man ha bredd.

– Dessutom har sex, sju spelare i det här laget utbildat sig till ungdomstränare, säger Fredrik Ödling.

Vad är ditt häftigaste minne under de här tre åren?

– Både Icebreakersmatchen och DM-finalen var fantastiska, men seriepremiären mot LN 91 i Fjällräven Center 2012 var något alldeles speciellt. Det kom 1200 åskådare till arenan en fredagskväll för att se division 2-hockey och det var en enorm känsla. Då visste vi att vi var på rätt väg.

För mer sportnyheter från Ångermanland, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Annons
Annons