Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Skröders nya jobb – blir nästa stjärna att hjälpa Ö-vik hockey: "Känner stor inspiration"

Per-Åge Skröder har lagt skridskorna på hyllan.
Tidigare har han flaggat för att fortsätta som tränare och så kommer det bli – i Ö-vik hockey.
– Jag känner stor inspiration inför den här utmaningen, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Läs också: Tidigare Modostjärnorna sluter samman – för att lyfta Ö-vik Hockey: "Fina förebilder"

Per-Åge Skröder påbörjar en ny bana inom hockeyn.

När Per-Åge Skröder la av med hockeyn så öppnade han direkt för att fortsätta som tränare och skulle spendera sommaren med en tränarkurs hos hockeyförbundet.

Nu har han fått en tränarroll. Han kommer att vara instruktör på hockeyspecialiseringen och hjälpa Ö-vik Hockey genom det.

– Ishockeyspecialiseringen som ÖHF startat upp sedan några år tillbaka är viktigt för hockeyn i staden, kan man få fler att fortsätta längre upp i åldern ökar chanserna för att få fram ännu fler spelare i senioråldern. Att jag nu får möjligheten att vara med och påverka detta ser jag som en härligt inspirerande utmaning, säger han i ett pressmeddelande.

Han kommer kommande säsong att arbeta med spelare födda 1999–2001 och trycket har varit hårt om platserna. Specialiseringen glöder.

– Inför den kommande säsongen har antalet ansökningar varit flera än någonsin tidigare och vi har erbjudit totalt 20 platser, säger Patrick Edlund, sportchef i Ö-vik Hockey.

– Att vi nu fåttin Per-Åge som instruktör känns riktigt positivt. Han har ett stort kunnande och när han spelade i vårt representationslag under hösten visade han på ett stort ledarskap och ville verkligen delge av sin erfarenhet. Att han nu kommer att vara en del i processen av att utveckla våra juniorspelare blir intressant att följa.

Skröder är inte den enda gamla Modostjärnan som ställer upp för Ö-vik Hockey. Inför kommande säsong har bildats ett bollplank bestående av Pierre Hedin, Andreas Salomonsson, Peter Öberg, Niklas Nordgren och Fredrik Warg.

Läs också: (+) Per-Åge Skröders första ord efter beskedet – öppnar för att hjälpa Modo: "Har något att förmedla"

Mer läsning

Annons