Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖIB föll knappt mot serieledarna

Toppmötet mellan RIG Umeå och Örnsköldsvik Innebandy slutade med seger för det serieledande hemmalaget. Matchen var jämn hela vägen, men Umeålaget satt ändå i förarsätet från start till mål och kunde till slut vinna med 5-4.

Annons
ÖIB var med i matchen hela vägen borta mot serieledarna, men tvingas ändå lämna Umeå utan några poäng.

Efter en jämn inledning på matchen tog hemmalaget tag i taktpinnen och fick med sig två snabba mål. 1-0 gjorde Victor Wettergren efter drygt fyra minuter och ledningen ökades på minuten senare genom ett rappt dragskott från Oskar Domberg.

Det dröjde dock inte länge innan ÖIB fick en biljett in i matchen med ett powerplay som utnyttjades kvickt av Anton Haarstad Nyberg. Efter den händelserika öppningen lugnade matchen ner sig lite och det såg ut att vara 2-1 efter en period, men med mindre än tio sekunder kvar av densamma såg RIG till att återigen gå upp i en tvåmålsledning som man fick med sig in i den första pausen.

Om 3-1-målet var tungt för ÖIB så var det som skulle komma därnäst blytungt. Efter att ha försökt jobba sig in i bortamatchen mot serieledarna under tio minuter och genom det hitta en reducering kom istället det motsatta. 4-1 till Umeålaget efter drygt halva perioden.

ÖIB gav dock inte upp för det och lyckades få en boll i nät innan andra periodens slut och kunde därmed precis som efter första perioden gå in i pausvilan med ett underläge på två mål.

I tredje perioden tändes också Ö-vikslagets hopp ännu mer när Rasmus Blomberg snyggt styrde in 4-3 bakom Viktor Kastengren i RIG-målet. En jättechans till kvittering kom sen med en straff, men Anton Byström brände den och bortalaget fick fortsatt jobba i uppförsbacke.

En uppförsbacke som blev ännu brantare när Hampus Ahrén kontrade in 5-3 för RIG i boxplay med knappt nio minuter kvar. Än en gång visade ÖIB dock kämpaglöd när Andreas Holmgren satte sitt andra mål i matchen och såg till att det bara var ett mål upp med mindre än tre minuter till slutsignalen.

Målet blev dock i slutändan betydelselöst, trots att ÖIB försökte plocka målvakten och skapa ett tryck så fick de inte in en kvittering och serieledarna från Umeå kunde därmed inkassera ytterligare tre poäng på sitt konto.

RIG Umeå-Örnsköldsvik Innebandy 5-4 (3-1, 1-1, 1-2)

Första perioden: 1-0 (04.02) Victor Wettergren, 2-0 (5.33) Oskar Domberg (Gustav Wadell), 2-1 (06.25) Anton Haarstad Nyberg (Simon Sedin), 3-1 (19.51) Isac Lindblad (Fabian Lindbäck)

Andra perioden: 4-1 (10.44) Daniel Ring (Oskar Domberg), 4-2 (14.54) Andreas Holmgren (Linus Blomberg)

Tredje perioden: 4-3 (08.21) Simon Sedin (Anton Byström), 5-3 (11.03) Hampus Ahrén (Albin Hedstål) 5-4 (17.09) Andreas Holmgren (Anton Byström)

Mer läsning

Annons