Valet 2022 i Örnsköldsvik

Mellan 18 och 25 år? Så kan du läsa ÖA gratis fram till valet

Nu har du som är förstagångsväljare chans att gratis läsa Örnsköldsviks Allehandas nyhetsssajt fram till valet.

– Ta chansen att informera dig inför ditt viktiga val i höst, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör.

Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Bild: Izabelle Nordfjell

Söndagen 11 september är det dags för val, till såväl kommun och region som riksdag. Vilka är hjärtefrågorna för partierna i kommunfullmäktige, och vad vill de göra i Örnsköldsviks kommun? Hur har vårdkrisen i Region Västernorrland uppstått, och hur vill regionpolitikerna lösa den?

Nu kan du mellan 18 och 25 år få svar på de här frågorna, och mycket mer, med en gratis prenumeration på ÖA:s nyhetssajt fram till valet.

– Vi vet att samhällsintresset är stort i den här åldern och vill ge dig som förstagångsväljare den här möjligheten att med vår lokaljournalistik informera dig inför valet, säger Sandra Bygdén Shameh, chefredaktör på Örnsköldsviks Allehanda.

Varför gratis bara för förstagångsväljare?

– Det är en åldersgrupp som traditionellt inte prenumererar på lokaltidning, eftersom många har inte råd eller har helt andra medievanor. Så det här är vårt sätt att bjuda in ännu fler till den viktiga samhällsdebatten lokalt, säger Sandra Bygdén Shameh.

Totalt finns i år 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Det är 40 000 fler än i valet 2018. De som kan rösta för första gången i år utgör 5,7 procent av väljarna och kan ha en avgörande betydelse för valutgången.

– Demokratin behöver fri, oberoende journalistik som motvikt till sociala och alternativa medier där faktakoll och källgranskning kanske inte alltid har högsta prioritet, avslutar Sandra Bygdén Shameh.

Du tar del av erbjudandet via denna länk.

Erbjudandet gäller allt innehåll på allehanda.se och i nyhetsappen – och endast privatpersoner mellan 18-25 år, därför behöver du fylla i ditt personnummer. Prenumerationen avslutas automatiskt efter kampanjperioden.

Till toppen av sidan