Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expedition Robinson år 2001

Mitt i Örnsköldsviks centrum, endast ett stenkast från Storgatan ligger den exotiska paradisön. Här har 14 deltagare levt sida vid sida bland spindlar, varaner och nyfikna turister.

Annons

Nu börjar det dra ihop sig för final. Deltagarna har kämpat i fyra veckor. Nu finns det bara två deltagare kvar. Detta är finalen i expedition Robinson.
Det är hett på ön. Pam och Lollo är matta och hungriga. Förra veckans orkan förstörda lägret. Flickorna sover nu på stranden det enda som skyddar dem från alla vilda djur är ett myggnät.
Bristen på mat gör inte så mycket. Hemma skulle jag inte äta så mycket mer. Det stora problemet är att antirynkkrämen är slut, säger Lollo. Två smala, men ändå kurviga flickor spenderar nu sin sista och kanske tuffaste dag på ön. Solstrålarna gnistrar i det klarblå vattnet när Pam och Lollo ger sig av till finalplatsen.
Plankan
Det är 45 grader varmt i skuggan. Våra deltagare ser trötta ut. Plötsligt börjar plankan svaja och Lollo blir lite framtung. Kort därefter faller hon i vattnet. Vinnare: Pam
Vem fångar fisk först? Spänningen är olidlig. Kan Lollo överträffa sig själv och fånga en fisk? Pam har haft akvariefiskar så hon känner sig hemma på fiske. Hon tar även hem denna gren, får upp något stort på två kilo.
Vinnare i årets expedition Robinson blev Pamela Pam Spears. Hon utklassade Lollo Lopez. Vi fick en intervju med vinnaren och hon berättade att det svåraste med att leva på ön var att de visade fler närbilder på Lollo. BITA ESHRAGI OCH MARIE GAVELIN

UNG

Mer läsning

Annons