Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zuccarellos glädjebesked

Mats Zuccarello Aasen kan tänka sig att återvända till Modo Hockey efter NHL-karriären.

Mats Zuccarello Aasen är tillbaka i Örnsköldsvik – men om bara några veckor bär det av till New York.

Då börjar allvaret.

– Jag har inte hunnit bli nervös ännu men det kommer jag säkert att bli när det börjar närma sig, säger han.

Varför föll valet på Rangers?

– Jag fick ett proffsigt intryck av klubben och även om de inte har gett mig några löften så verkar det som att de är beredda att satsa på mig. Deras general manager Glen Sather sade att de behöver någon som kan förse Marian Gaborik med puckar, säger han och fortsätter:

– Och innan jag bestämde mig för att skriva på så pratade jag med både Markus Näslund och Niklas Sundström som har spelat där tidigare. Det som de berättade för mig om klubben hade stor betydelse för mitt beslut.

Hur många klubbar var egentligen intresserade av dig?

– Jag har faktiskt ingen aning, det är min agent som sköter det där, men jag vet att Toronto Maple Leafs också var ganska heta.

Hans nya klubb har skyhöga förväntningar på honom.

– Han har varit elitseriens bästa spelare de två senaste säsongerna och hade antagligen vunnit poängligan den första säsongen också om det inte vore för den där fotledsskadan som gjorde att han missade ett 20-tal matcher, sade chefsscouten Anders Hedberg i en intervju med Sporten för en tid sedan och tillade:

– Vi har inte värvat honom för att han ska spela i fjärdekedjan eller sakta matchas in via farmarlaget utan räknar med att han ska ta en plats i någon av våra toppfemmor.

Mats Zuccarello Aasen:

– Det är kul att de tror på mig för i hela mitt liv har jag fått höra att jag är för liten för att lyckas där borta.

När kände du att du var redo för NHL?

– Jag vet fortfarande inte om jag är redo men jag har alltid drömt om att spela där borta och kunde inte tacka nej till den här chansen.

Just nu kör han hårt med Modo för att försöka komma i form inför Rangers träningsläger i mitten av september.

Är formen bra?

– Bra och bra, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Den är väl okej – men inte mer än så. Det är det som jag är här för att ändra på. Det är lättare att träna med ett lag än på egen hand.

Hur mycket har tiden i Modo betytt för d i n karriär?

– Hur mycket som helst. Jag hade nog inte varit där jag är i dag om det inte vore för Modo. Det har varit väldigt lärorikt att spela tillsammans med Niklas Sundström och jag måste säga att det känns tråkigt att flytta för jag trivs jättebra här.

Kan du tänka dig att återvända till Modo efter din NHL-karriär?

– Jag kan inte lova något, och skulle vilja spela i NHL i tio år, men det hade varit kul att komma tillbaka hit och avsluta karriären med Modo.

Modos sportchef Fredrik Andersson:

– Det är underbart att höra. Han är naturligtvis välkommen tillbaka hit när han vill.