Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan vill förbi kvartsfinalen

Annons

Drömmen om den tyngsta titeln lever vidare.

Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain tar sig an tyska Bayer Leverkusen när åttondelsfinalspelet i Champions League tar sin början på tisdagen.

Ibrahimovic har vunnit ligatitlar i parti och minut under karriären, i sex olika klubblag dessutom.

Men den finaste bucklan av dem alla återstår att erövra. Och drömmen lever vidare, även om Ibrahimovic är lite återhållsam i förhandssnacket när Champions League nu går in i sin utslagningsfas.

Kan vi gå längre än till kvartsfinal i år skulle det vara ett stort steg för oss, säger Ibrahimovic till uefa.com.

Stopp mot Barcelona

Förra säsongen nådde Paris just kvartsfinalen, där det tog stopp mot Barcelona.

Det finns en långsiktig plan i klubben och den påbörjades för två år sedan. Jag har varit i klubben i ett och ett halvt år nu och det har skett en utveckling. Vi har ett lag med mycket potential, säger Zlatan Ibrahimovic, som även om han ännu inte fått lyfta den eftertraktade trofén mot skyn ändå har många goda Champions League-minnen.

Som 21-åring debuterade han med att göra båda målen när Ajax besegrade Lyon med 2-1.

Jag minns sången och alla flaggorna på läktarna. Jag blev helt tokig efter första målet och sprang över hela banan för att fira med några vänner som jag bjudit ner till matchen, det var ett speciellt ögonblick.

Blanc på läktaren

I tisdagens bortamatch mot Bayer Leverkusen får Paris SG klara sig utan anfallaren Edinson Cavani, vars lårskada ännu inte är läkt. Dessutom får laget inte ha sin tränare Laurent Blanc på bänken. Blanc har stängts av Uefa som straff för att han vid upprepade tillfällen inte sett till att laget varit i tid till avspark. Blanc får följa matchen från läktaren, får inte gå in i omklädningsrummet före eller under matchen eller på något vis kommunicera med spelare eller ledare.

Zlatan Ibrahimovic verkar ändå försiktigt optimistisk.

Vårt lag har hög kvalitet och det är som kollektiv vi utvecklats mest den här säsongen, säger Ibrahimovic.

Mer läsning

Annons