Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan kritiseras av huvudsponsorn

Annons

Svenska fotbollförbundets huvudsponsor reagerar starkt på Zlatan Ibrahimovics raljerande uttalanden om damfotboll.

Det är inte okej, säger Johan Lindvall, varumärkeschef på Svenska Spel. Vi jobbar hårt för att få till en sundare fördelning mellan dam- och herrfotbollsmedlen. Det är väldigt olyckligt när Zlatan säger så här.

Lindvall sällar sig därmed till en storm av kritik mot Zlatan Ibrahimovic, som i en intervju med Expressen sade att han tyckte jämförelser mellan herrfotboll och damfotboll var löjliga.

De kan få en cykel med min autograf så blir det bra, sade Ibrahimovic, apropå diskussionen efter fotbollsgalan då Anders Svensson fick en bil, medan Therese Sjögran blev utan. Det som är problematiskt är när han raljerar över damfotbollen, när han pratar om att de kan få en cykel med hans autograf på. Sedan säger han ju också att han har största respekt för damfotbollen, men han väljer att raljera, säger Johan Lindvall. Det sänker nivån, och det tycker jag att han ska hålla sig för god för.

Svenska Spel sitter just nu i en slutförhandling om ett nytt avtal med Svenska fotbollförbundet. Det senaste femåriga avtalet går ut vid årsskiftet. Uttalandet påverkar dock inte samarbetet, enligt Lindvall. Han har inte pratat med förbundet om Zlatans uttalande.

Jag kommer att ta det med dem när vi talas vid nästa gång. Då kommer jag att säga samma sak som det jag säger till dig, att det inte är okej.

Lindvall tycker inte att förbundet hanterat frågan bra.

Jag tycker att man kan vara tydligare med vad man förväntar sig av en lagkapten. Zlatan uttalar sig i egenskap av lagkapten, och därmed som en förlängd arm för förbundet.

Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson upprepar i en intervju med TT det som lades ut på hemsidan i går.

Jag som ordförande kommenterar eller recenserar inte vad spelare eller ledare säger eller tycker. Då skulle jag hålla på med det dagligdags, säger han.

Huvudsponsorns kritik bemöter han så här:

Jag uppfattar inte det som en allmän kritik mot förbundet, säger han.

TT: De tycker att ni kunde vara tydligare med vad man förväntar sig av en lagkapten.

Det får stå för dem, de synpunkterna. Jag kommenterar inte deras synpunkter eller kommentarer heller. I den mån de har något att framföra ska vi naturligtvis tala om det.

Nilsson vill inte svara på om han kommer att ta upp det här specifika uttalandet med Ibrahimovic.

Jag berättar inte för någon om vad vi pratar om, när vi pratar och vilka frågor som tas upp. Det stannar mellan de personer jag har förtroliga samtal med, och mig, säger han.

Mer läsning

Annons