Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zlatan: Det är Sverige och Portugal

Annons

Zlatan mot Ronaldo - det mötet har vi redan läst mycket om inför VM-kvalmötet med Portugal.

Man ska inte fokusera på två spelare, säger Zlatan Ibrahimovic.

Matcherna handlar inte om dem, säger den svenske lagkaptenen.

Det är Sverige och Portugal. Om jag ska lyckas med det här, så måste hela laget göra sitt jobb. Portugal är favoriter med tanke på de spelare de har och de klubbar de spelar för.

TT: Hur känns det i knät?

Mitt knä har känts bra de sista dagarna. Jag har tränat fullt och har inte haft några konsekvenser.

I Bruno Alves och Pepe har Portugal försvarsspelare som varje förbundskapten skulle be om att få ha i en startelva. Ibrahimovic är full av respekt för båda.

Två mycket bra centrala försvarare. Fysiska, snabba, fantastiska karriärer. Det blir svårt att spela mot dem, de håller hög nivå. Men om det skulle vara enkelt är det inget roligt. Jag ska försöka göra mitt bästa. Vi ska göra vårt bästa och njuta av situationen.

Ibrahimovic fick frågan om vilken spelare han - som svensk lagkapten - kommer att lägga sin röst på som Ballon d'Or- vinnare, priset till världens bäste som delas ut i Zürich i januari.

Är inte det hemligt? Jag tog... nej det får ni se, när det blir officiellt.

Han får inte - naturligtvis - rösta på sig själv, men allt fler pekar ut honom som världens bäste spelare just nu. Arsenals manager Arséne Wenger sade det för bara några dagar sedan. Zlatan säger själv att han är bättre än någonsin, att han vid 32 fortsätter att utvecklas och hoppas att det håller i sig ett tag till och att han kan fortsätta att prestera.

Jag tror det viktigaste är vad jag tror om mig själv. Hur andra bedömer mig... det är kul att höra, men det viktigaste är vad jag själv tycker och tänker.

Vem är då bäst i världen enligt Zlatan?

Ribery har gjort ett fantastiskt år. Han vann allt i fjol, spelar i en storklubb. Messi är en talang, ingen träningsprodukt. Ronaldo gör det bra. Om man ska kolla på det vecka till vecka, brukar balansera mellan Messi och Ronaldo, säger han.

Mer läsning

Annons