Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Zäta" gör comeback före OS

En axelskada på Detroitstjärnan Henrik Zetterberg gör att han tvingas vila från spel i fyra-sex veckor.

Men får "Zäta" bestämma är OS inte i fara.

Jag fokuserar på att spela hockey innan, säger Zetterberg till Expressen på nätet.

Nyheten om Henrik Zetterbergs skada kunde ha blivit en mardröm för Tre Kronor. Till råga på allt var det landslagskompisen Mattias Öhlund som däckade "Zäta" i Detroits match mot Tampa Bay natten till fredagen, svensk tid.

Enligt de första rapporterna skulle Zetterberg tvingas till vila i tre-fem veckor, men till Expressen på nätet säger han att det handlar om fyra-sex veckor.

Sedan beror det på hur rehabiliteringen går. Det får gå några dagar innan jag kan få reda på lite mer, säger Zetterberg.

Skulle Zetterberg bli borta i fem veckor kan han göra comeback i Detroits hemmamatch mot Los Angeles den 23 januari. Det skulle innebära att han har elva NHL-matcher på sig att komma i form till OS.

Just nu är prioritet att komma tillbaka i spel i Detroit. Gör jag det så löser det sig även med OS, säger Zetterberg.

Om själva tacklingen, som gjorde att han landade på axeln och fick bryta matchen, säger "Zäta" att den var bra och att han pratat med Öhlund efter matchen.

Jag uppfattade att han kom. Jag sträckte mig efter pucken, det skulle jag inte gjort. Jag skulle fokuserat mer på Mattias, säger Zetterberg. Det var en bra tackling, det är inget att säga om. Jag får skylla mig själv.

Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson känner än så länge ingen oro över Zetterbergs skada.

Om det är tre veckor så känns det okej. Det är bara bra att han får vila. Är det sju-åtta veckor så är det jobbigt, sade förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson.

TT: Hur reagerar du på att det är Öhlund som kör över honom?

Det bevisar bara instinkten Öhlund har att det gäller att vinna matcher. Vad jag förstår så var det inte ojuste, men tar det fel så gör det, sade Gustafsson.

Öhlund om tacklingen:

Det var olyckligt. Jag försökte inte skada någon. Jag gillar att spela tufft, sade Öhlund till Detroit Free Press.