Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare tre dömda för bombplaner

Ytterligare tre islamistiska britter befanns på onsdagen skyldiga till olika terrorbrott, kopplade till planerna på att spränga ett antal passagerarflygplan i luften mellan Storbritannien och Nordamerika 1996.

De tre dömdes för konspiration till mord, förberedelse av terrordåd samt för "innehav av föremål som skulle användas till terrordåd", däribland mobiltelefoner och cd-skivor med information. Deras straff meddelades under torsdagen.

Den man som utpekats som gruppens ledare - Abdulla Ahmed Ali - dömdes i september till 40 års fängelse. Två andra dömdes samtidigt till 36 respektive 32 års fängelse.

Totalt greps ett 20-tal personer under uppmärksammade former i augusti 2006 för att ha planerat att spränga flygplanen med hjälp av flytande sprängmedel. Händelsen ledde bland annat till de hårda begränsningar vad gäller medtagandet av olika vätskor ombord på flygplan som fortfarande är i bruk.