Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare stölder på Wendela Hellmanskolan – dator och Iphone försvann ur skåp under skoltid

Wendela Hellmanskolan i Härnösand har under hösten haft stora problem med stölder och inbrott. Nu har ytterligare tre stölder polisanmälts, denna gången ska de ha skett under skoltid.

I tisdags vid lunchtid blev en elev av med en dator och en Iphone. Enligt polisanmälan ska eleven ha blivit av med en nyckel i samband med en gymnastiklektion, och sedan ska någon ha låst upp ett värdeskåp och tagit datorn och telefonen. Datorn hittades sedan. Det som stals ska ha ett värde av 6 700 kronor.

Dagen innan ska en rad föremål ha försvunnit från ett skåp mellan klockan 11 och 12.

– Någon har öppnat hänglås, tagit föremål och sedan satt tillbaka låset, säger säger Jörgen Bohman på polisen i Härnösand.

Det som försvunnit är ett biokort, kontanter och nycklar till ett värde av strax under 400 kronor.

Tisdag den 28 november vid 12-tiden ska en dator värd 1700 kronor ha försvunnit. Enligt polisanmälan ska en elev ha tagit datorn ur ett skåp, en annan elev ska ha tagit skåpsnyckeln och sprungit iväg med den så att den första eleven fick springa efter. När eleven kom tillbaka ska datorn ha varit borta.

– Det har varit mycket stölder på Wendela Hellman. Det är positivt att stölderna när skolan är stängd har minskat drastiskt efter att man vidtog åtgärder. Men det här är av en annan karaktär, säger Jörgen Bohman.

 – Man får se över på skolan vad man kan göra för att förebygga de stölder som sker på skoltid. Som alltid gäller att man inte ska lämna saker obevakade.

Läs mer om stölderna på Wendela Hellmanskolan:

Läs mer (från den 25 september): Vandalism och inbrott på flera skolor i Härnösand: "Finns ett tydligt samband mellan brotten"

Läs mer (från den 27 oktober): Wendela Hellmanskolan utsatt för ännu ett inbrott – flera datorer saknas

För Plus-kunder (från den 6 november): "Det måste bli ett stopp på våldet i skolan" – trygghetskameror kan installeras på Wendela Hellmanskolan

För Plus-kunder (från den 6 november): Flera skoldatorer hittade efter stöldvågen i Härnösand – polisen misstänker ung pojke

För Plus-kunder (från den 15 november): Ännu en datorstöld från Wendela Hellmanskolan – polisen: "Bra att man är positiv till kameraövervakning"

Läs mer (från den 17 november): Efter alla stölder på skolorna i Härnösand – nu DNA-märks utrustningen