Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en spricka i styrande majoriteten

Nu är centern och moderaterna i Härnösand på kollisionskurs i ytterligare en fråga

Detta efter att Anders Gäfvert på eget bevåg har bjudit in det socialdemokratiska kommunalrådet i Sundsvall, Anita Bdioui, för att informera om Mittsverigeregionen i samband med tisdagens kommunstyrelsesammanträde. Gäfvert hävdar dock att Anita Bdioui bjudit in sig själv, vilket hon dock förnekar.

Det är denna inbjudan som bland annat fått Jonny Lundin tillsammans med representanter för kristdemokraterna och folkpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet att reagera.

- Några fler politiska beslut i regionfrågan behövs inte i Härnösand, säger Jonny Lundin.

Det är nu fjärde gången på kort tid som det har varit en öppen spricka mellan de två kommunalråden inom majoriteten.

Trots dessa delade meningar tror Jonny Lundin att majoritetsstyret i Härnösand kommer att hålla ihop.

- Vi har en överenskommelse mellan partierna och den gäller även i fortsättningen, säger Jonny Lundin, som inte vill kritisera Anders Gäfvert offentligt.

- Ofta är vi överens men det måste vara tillåtet att det finns frågor där vi inte är överens. då är det bara att respektera att det finns olika synpunkter, säger Anders Gäfvert.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60