Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en misstänkt i stugbedrägerihärva

Kramforspolisen lämnade på torsdagen över utredningen kring den 45-årige man som misstänks för bedrägeri. Åklagare väntas dessutom väcka åtal mot en 40-årig man som erkänt att han hyrt ut fem icke existerande stugor.

Kramforspolisens utredare Jan Wiklund. höll så sent som på onsdagen kompletterande förhör med den 45-årige mannen som är misstänkt för bedrägeri över internet. Mannen ska ha hyrt ut och tagit betalt för minst 25 fjällstugor i Åre och Sälen. Stugor som inte existerat. De personer som "hyrt" stugorna har tillsammans betalat in cirka 150 000 till mannens konto.

Under de förhör som hållits med mannen har uppgifter framkommit att han har en medhjälpare.

- Vi har hört den 40-årige mannen som också är delgiven misstanke om bedrägeri. Han har erkänt att han hyrt ut och tagit betalt för fem stugor men nekar till att han haft något samröre med den andra mannen, berättar Jan Wiklund.

Jan Wiklund bedömer det som troligt att bägge männen kommer att åtalas.

/Allehanda.se