Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrkesmässan öppnar vyer

150 olika yrken visades upp under onsdagens yrkesmässa. En av föreläsarna var entreprenören Jerry Engström.
– Jag hoppas kunna tända några eldar, säger Jerry Engström.

Annons

Yrkesmässan anordnas i Fjällräven Center, den andra i ordningen. Arrangörerna Destination Jobb ser mässan som en nödvändig bro mellan skolan och näringslivet.

– De här eleverna känner i snitt till 40-50 olika yrken, på mässan har vi 150 olika så vi hoppas kunna väcka idéer, säger arrangören Maria Otto.

Totalt väntades mässan locka 1000 elever och ungdomar och intresset verkade stort.

Läs också: Två skolor får teknikstipendium

En av dem som besökte var niondeklassaren Anton Niederbach från Själevadsskolan. Han är en av dem som har en klar bild av vad han vill göra i framtiden.

– Jag vill mest av allt bli cykelproffs, det är vad jag brinner för. Jag ska söka till cykelgymnasiet i Falun, säger Anton.

Är det viktigt att köra på det man brinner för?

– Ja, det är det viktigaste. Sen får man se hur det går, säger Anton Niederbach.

Jerry Engström minns själv att det inte var helt lätt att vet vad framtiden skulle erbjuda. Han är också bestämt övertygad om att det är viktigt att satsa på det man drömmer om.

– Allt de drömmer om är möjligt, det krävs bara lite hårt jobb, säger Jerry.

Under föreläsningen ger han ett exempel.

– Det krävs att man börjar själv, tryck inte på snooze på väckarklockan på morgonen för det kan vara just den dagen det händer.

För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.