Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yngling åtalas för våldtäkt mot barn i simhall

I april greps en ung man misstänkt för att ha förgripit sig på två pojkar i Härnösands simhall. Nu åtalas han för våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande.

Polisen kallades till Härnösands simhall i början på april i år efter ett larm om sexuellt ofredande mot barn. En dag senare greps en tonårspojke misstänkt för brottet genom signalementsuppgifter.

Läs också: Pojkar ofredades i simhallen

Inledningsvis var gärningsmannen misstänkt för sexuellt ofredande. Nu åtalas han för både våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Åklagaren har bedömt att ett av övergreppen är jämförbart med samlag.

Åklagaren anser också att den misstänkte gärningsmannen åtminstone haft skälig anledning att anta att målsäganderna var under 15 år.

Läs också: En gripen för sexuellt övergrepp mot barn i simhallen

Kommunen har tidigare i år tagit fram en åtgärdsplan för att göra simhallen säkrare.

– Vi har beställt liknande larm som finns på många toaletter som kommer att sättas upp. Genom att trycka på en knapp ska besökarna snabbt kunna tillkalla personal om man har behov av det, sade Jonas Andersohn, tillförordnad simhallschef i april till SVT.