Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wu tar över JC-butikerna

Annons

Klädbutikskoncernen RNB säljer den blödande JC-kedjan till Hongkongbaserade Gordon Wu.

Och kanske betyder försäljningen att den pågående nedläggningen av JC-butiker snart stoppas.

RNB har starka varumärken som Brothers och Polarn O Pyret men sorgebarnet har varit jeanskedjan JC som levererat mångmiljonförluster på senare tid. RNB har inte lyckats vända JC:s usla utveckling utan aviserade i somras att 21 av JC:s 112 butiker ska stängas. Sedan dess har RNB förhandlat om en försäljning av kedjan.

Och nu är affären klar. Det blir kinesiska grossisten Denim Island som tar över JC mot en hemlig köpesumma. Ägaren Gordon Wu försäkrar i ett pressmeddelande att kedjan ska drivas vidare som förut.

"Vårt närmsta fokus ligger på att stärka JC:s marknadsposition. Denim Island har värdefull kunskap inom denim men också ekonomisk möjlighet att hjälpa JC tillbaka till den starka position de haft i Sverige och Finland", skriver Wu.

Stort arbete

JC:s nya styrelseordförande Thommy Nilsson har lång erfarenhet av branschen och har bland annat tidigare varit vd för JC.

Jag ser ingen anledning att ändra JC:s marknadsposition utan de ska fortsätta att vara marknadsledare på jeans. Sedan vidtar ett ganska stort arbete att jobba sig igenom organisationen och göra det till ett självständigt bolag igen, säger Nilsson till TT. Med den konstellation vi går in i nu kommer vi att skapa ett framgångsrikt JC igen. Jag tror att det är väldigt viktigt att man ingjuter självförtroende i bolaget igen och tar vara på den marknadsposition som bolaget de facto har.

Kommer hit

Nilsson har träffat den nya ägaren Gordon Wu och bedömer honom som en sympatisk och oerhört kunnig person. Wu kommer också till Sverige redan i nästa vecka för att diskutera vidare om JC:s framtid.

Han kommer på måndag och kommer att vara i Sverige hela nästa vecka, säger Nilsson.

RNB har tidigare aviserat att ett tjugotal av JC-butikerna ska stängas men det beslutet är i dagsläget inte slutgiltigt.

De har ett nedläggningsprogram och det kommer jag att titta på. Och det är mycket möjligt att vi sätter stopp på det, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons