Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

William från Härnösand kan bli årets rockröst – imponerade på Brolle

När Brolle åker på ny rock ‘n’ roll-turné vill han hitta den bästa rockrösten i landet.
Det kan bli operasångaren William Davis Lind från Härnösand som uppträder med stärnorna på Gussjönoret i augusti.

Annons

För femte året i rad åker Brolle ut med sin turné Rock ‘n’ roll on tour. Den här gången har han med sig Charlotte Perrelli och Mimi Werner. I Västernorrland kommer turnén till Gussjönoret den 19 augusti.

En nyhet i år är att Brolle återupplivar den gamla tävlingen Rock-SM och ska på turnén hitta Sveriges bästa rockröst. De nominerade kommer att få uppträda med turnésällskapet.

I Gussjönoret blir det William Davis Lind, som utbildar sig vid Operahögskolan i Stockholm, som får chansen.

– Vi har fått in otroligt mycket bidrag, och det är blandade stilar. Det ska vara en stor röst och det är uttrycket som gäller, säger Brolle som har suttit och valt ut de nominerade.

Han menar att rocksångare ofta har en stor bredd i sitt register och han är nyfiken på William Davis Lind.

– Han har ett omfång och extremt tryck i rösten. Jag kan bara tänka mig hur det kommer att låta på scenen. Jag ser fram emot det här jättemycket. Vi kommer att filma allt och vi har med Kee marcello med i juryn. Vinnaren kommer att utses den 15 september.

William Davis Lind, som vann regionsfinalen i Svensktoppen Nästa kände att han ville ha kontakt med rockmusiken och sökte till tävlingen.

– Det känns väldigt kul. Det kom som en chock att jag kom med. Jag sjunger rock med mitt band Nitro express, men det har inte blivit av på ett tag

Att spela på Gussjönoret ser han fram emot.

– Det känns otroligt kul att uppträda för en sådan publik med sådana artister.

Vad säger kompisarna på Operahögskolan om det här?

– Jag har inte berättat, jag har inte vågat göra det än. Men jag tror att de tycker att det är kul. Det är hyfsat vanligt, i alla fall bland tenorer, att de har sjungit rock innan de börjar med opera.

De tävlande kommer att få välja mellan tre låtar och framföra en.

– Jag hoppas att de väljer något i stilen Iron Maiden eller AC/DC. 80-tals hårdrock ligger mig närmast.