Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Wild kids" tuffare än någonsin

Nu blir SVT:s "Wild kids" hårdare och mer tävlingsinriktat. Den 17 januari drar det igång och programledaren Ola Lindholm flaggar för nyheter.

I SVT:s barn- och ungdomssatsning "Wild kids" lever fjorton barn mellan tio och tolv år vildmarksliv i skogarna kring Kolmården. Tävlingsmomentet är viktigt, men tanken är också att man ska tjäna på att vara en bra kompis och samarbeta med andra. Programledaren Ola Lindholm berättar att det i år kommer att vara större tävlingar och lite hårdare än under de tidigare säsongerna.

"Vad kan man utsätta barn för?"

Ola Lindholm menar att förluster om hand i programmet och att det är viktigt att lära sig att vinna och förlora.

Astrid Westfelt, 11 år från Stockholm, var ett av de 14 barn som kom med i programmet bland nära 10 000 sökande. Hon säger att hennes styrkor var att samarbeta och hålla stämningen uppe.

Små tv-kändisar

Fevzie Blomquist, 11 år, tror att hon kom med i "Wild kids" för att hon "är en teaterunge och en humormänniska som älskar äventyr".

Att bli tv-kändis är ingenting hon skyggar för.