Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiklund samarbetar med Takter

Bollstabördige Stig Wiklund, mental tränare och coach, inleder samarbete med travkusken Johnny Takter.

De två drar i gång ett långsiktigt projekt kring mental träning och coachning, det handlar om en utvecklingsresa som ska göra att Takter även i fortsättningen ska tillhöra de främsta i landet.

– Stig har ju coachat flera som tagit OS- och VM-medaljer och jobbar redan med Robert Bergh inom travsporten. Jag tror att det här kan ta mig flera steg framåt som kusk men även utanför travbanan, säger Takter.

Stig Wiklund säger:

– För mig är det en mycket spännande och inspirerande utmaning att få jobba med Johnny Takter, som i dag tillhör en av de bästa både i Sverige och i världen. Han har ju fantastiska meriter. Målet är att hitta mentala verktyg som gör att han även ska vara bäst i fortsättningen och det gäller även utanför travbanorna.

Stig Wiklund, tidigare Bollstabruk, är känd för att ha coachat många duktiga idrottare, som Anna Olsson, skidåkare till både OS- och VM-framgångar. Även skidskytten Helena Ekholm, VM-etta, har Wiklund samarbetat med.

Ny coachar han skidåkarna Johan Olsson och talangen Sofia Henriksson, som slagit igenom det här året.

Han jobbar även med Teodor Pettersson, samt sprintåkaren Emil Jönsson. Travet är heller inte obekant för Stig Wiklund, sedan tio år tillbaka har han samarbetet med den framgångsrike travtränaren Robert Bergh.

– Jag tror att det här kommer att bli oerhört spännande och intressant mental resa för mig, jag tycker redan att det har gett mig åtskilligt efter vår första träff, konstaterar Johnny Takter.