Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

White knuffades av halfpipe-tronen

Annons

Shaun White lyckades inte försvara sitt guld i halfpipe.

För första gången i sin OS-karriär hamnade den amerikanske superstjärnan utanför pallen.

Det är bra för snowboardsporten, sade Whites lagkamrat Danny Davis.

Det var en kväll då Shaun White skulle skriva historia genom att ta sitt tredje raka halfpipeguld, men White föll två gånger om i sitt första åk, och lyckades inte samla sig tillräckligt för att sätta det andra.

Jag hatar det faktum att jag satte åket på träning, men det är sånt som händer. I kväll var helt enkelt inte min tid, sade White efteråt till den olympiska nyhetstjänsten, innan han snabbt tog sig igenom resten av den mixade zonen utan att prata med speciellt många journalister.

27-åringe White, som vann guld både i Turin 2006 och Vancouver 2010, slutade fyra - och det oförtjänt, enligt hans landsman Danny Davis.

Fjärdeplatsen var en gåva från domarna, sade Davis, som själv slutade tia. Nu vet hela världen att det finns andra snowboardåkare än Shaun, och det är bra. För det finns många bra åkare i vår sport som också förtjänar att hyllas.

I stället var det den ryskfödde schweizaren Iouri Podladtchikov som tog hem guldet, till publikens stora jubel i Roza Chutors extrempark. Podladtchikov, som tävlade för Ryssland i OS 2006 innan han blev schweizisk medborgare, satte sitt specialtrick Yolo-flip i det andra åket och detroniseringen av White var ett faktum.

Jag kan inte tro det. Allt föll på plats precis som det behövde göra, sade en överlycklig Podladtchikov efteråt.

Mer läsning

Annons