Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whiskeymarinerad entrecôte

/

Annons

Whiskeymarinerad entrecôte

  • 4 skivor entrecôte
  • Flingsalt
  • Marinad:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk mald ingefära
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk whiskey

  • Skala och riv vitlöken.
  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en form.
  • Lägg i köttet och låt gärna marinera över natten. (Men har du bråttom så blir det smarrigt ändå.)
  • Ta upp köttet ur marinaden och salta.
  • Grilla 2-4 minuter på varje sida på utegrill eller i grillpanna.
  • Serveras med fondantpotatis, whiskey- och chilismör, balsamicosky och syrade primörer

Fondantpotatis

  • 4 stora bakpotatisar
  • 1-2 l rapsolja beroende på potatisens form
  • Flingsalt och peppar från kvarn

  • Gör så här:
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Skär bakpotatisen i önskad form eller astansa ut "puckar" med en stansring.
  • Lägg i ugnsfast form och häll över olja så att det täcker.
  • Baka i ugn i cirka en timme.
  • Låt svalna och stek sedan gyllene i rikligt med smör innan servering.
  • Salta och peppra efter smak.

Syrade görnsaker

  • 2 späda morötter
  • 4 rädisor
  • 4 minirödlökar
  • 4 sockerärtor
  • 3 dl ättika
  • 3 msk socker
  • 9 cl vatten

  • Skär morötter och rädisor tunt på mandolin.
  • Strimla rödlöken och sockerärtorna.
  • Blanda ättika, socker och vatten till en lag.
  • Häll över grönsakerna och låt stå i 15-30 minuter.

Annons