Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wetterstrands popularitet ökar stort

Maria Wetterstrand drar upp förtroendesiffrorna för Miljöpartiets språkrör med 16 procentenheter. Det är en sällan skådad ökning i Aftonbladets Sifomätning.

I undersökningen svarar 52 procent att de har stort eller mycket stort förtroende för språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, en uppgång med 16 procentenheter sedan förra mätningen i april. Det stora lyftet kopplas till Wetterstrand, som även lyckats bra i andra opinionsundersökningar den senaste tiden.

Förtroendet ökar för samtliga partiledare och högst förtroende har väljarna för statsminister Fredrik Reinfeldt. Hans notering blev 63 procent, en ökning med 3 procentenheter. Det är den högsta siffra som noterats i mätningen som har genomförts de senaste femton åren.

S-ledaren Mona Sahlin har stort eller mycket stort förtroende av 34 procent av väljarna, plus 7 procentenheter. Lika mycket ökade förtroendet för Folkpartiets ledare Jan Björklund som noterade 36 procent i mätningen.

Sämst till ligger vänsterledaren Lars Ohly med sina 23 procent, en ökning med 3 procentenheter. Centerledaren Maud Olofsson fick 37 procent, plus 3 procent, och Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund fick 32 procent i mätningen, plus 4.

Ökningarna för Miljöpartiets och Folkpartiets ledare är statistiskt säkerställda.

Sifo telefonintervjuade 978 personer mellan den 14 och den 21 december på uppdrag av Aftonbladet.