Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wetterstrands popularitet ökar stort

Annons

Maria Wetterstrand drar upp förtroendesiffrorna för Miljöpartiets språkrör med 16 procentenheter. Det är en sällan skådad ökning i Aftonbladets Sifomätning.

I undersökningen svarar 52 procent att de har stort eller mycket stort förtroende för språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, en uppgång med 16 procentenheter sedan förra mätningen i april. Det stora lyftet kopplas till Wetterstrand, som även lyckats bra i andra opinionsundersökningar den senaste tiden.

Förtroendet ökar för samtliga partiledare och högst förtroende har väljarna för statsminister Fredrik Reinfeldt. Hans notering blev 63 procent, en ökning med 3 procentenheter. Det är den högsta siffra som noterats i mätningen som har genomförts de senaste femton åren.

S-ledaren Mona Sahlin har stort eller mycket stort förtroende av 34 procent av väljarna, plus 7 procentenheter. Lika mycket ökade förtroendet för Folkpartiets ledare Jan Björklund som noterade 36 procent i mätningen.

Sämst till ligger vänsterledaren Lars Ohly med sina 23 procent, en ökning med 3 procentenheter. Centerledaren Maud Olofsson fick 37 procent, plus 3 procent, och Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund fick 32 procent i mätningen, plus 4.

Ökningarna för Miljöpartiets och Folkpartiets ledare är statistiskt säkerställda.

Sifo telefonintervjuade 978 personer mellan den 14 och den 21 december på uppdrag av Aftonbladet.