Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westmans tolfte säsong i Örebro

Målvakten Peter Westman, 37, har inlett sin tolfte säsong i allsvenska Örebro SK. Westman startade sin karriär i Modo AIK

Var det självklart att du skulle köra en säsong till?

– Jag tycker fortfarande att det är skitroligt och känner att jag kan prestera på en hög nivå. Visst var det tungt i fjol när man inte gjorde en minut i allsvenskan. Men fick stå i cupen och det gick skitbra, fick göra 6-10 räddningar per match och jag bidrog till att vinna. Det var viktigt för motivationen och glädjen att köra på ett år till.

Trodde du att det skulle bli så många säsonger i ÖSK?

– Inte den dag jag skrev på mitt första kontrakt. Det är bara en i dagens trupp (Fredrik Nordback) som spelat längre. Jag är glad att klubben värdesätter min insats som pådrivare och som alltid visar bra attityd.

John Alvbåge har varit förstemålvakt sedan han kom sommaren 2008, hur ska du konkurrera ut honom?

– Det skiljer inte så mycket mellan oss men han är lite vassare och dessutom är han landslagsmålvakt och tio år yngre. Givetvis vill jag spela, och visst kändes det surt när Alvbåge kom, jag hade stått 100 matcher i rad. Det gäller att vara vältränad och förberedd för chansen kan komma när som helst.

Har du funderat på spel utomlands?

– Jag har haft förfrågningar och hetast var en klubb från Irland som spelade Champions League kval, men Örebro ville inte släppa mig.

Vad kan Örebro hitta på i år?

– Topp 5 har vi sagt. Vi kände oss lite besvikna i fjol (sexa) och många matcher kunde vi ha gjort bättre. Vi har kvar truppen och det talar för att det ska gå bättre. Och det såg superstabilt ut i premiären (vinst 2-0 hemma mot Åtvidaberg).