Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westh avgjorde tätt derby

Annons

Bollnäs lyckades efter många om och men vinna derbyt borta mot Ljusdal med 3-2, försvarsgeneralen Andreas Westh avgjorde på hörna på tilläggstid.

En kul match. Ljusdal är bra, det är inte bara att komma hit och ta poäng, sade Westh efter matchen.

Frågan är om någon spelare i elitserien betyder så mycket för sitt lag som Andreas Westh betyder för Bollnäs. I försvarsarbetet är landslagsliberon säkerheten själv och mot Ljusdal låg han också bakom två av målen. Bollnäs första mål kom efter ett av hans få offensiva ryck och segermålet satte han på hörna.

Skönt att vi fick in ett segermål till slut. Jag tror att bollen gick under armen på (Jonas) Svensson. Det kunde blivit ett hörnmål till, jag träffade kryssribban i början av andra halvlek också, sade Westh.

Ljusdals målvakt Jonas Svensson är inte stor men i andra halvlek växte han ut till ett spöke för Bollnässpelarna. Svensson räddade friläge på löpande band och höll sitt lag kvar i matchen. När hemmalagets Tobias Björklund kvitterade till 2-2 i 86:e minuten såg Svensson och Björklund ut som poängräddare för hemmalaget. Björklund värvades för övrigt från Bollnäs till Ljusdal 2010.

"Känns surt"

Men så kom 3-2 för Bollnäs alltså på tilläggstid.

Visst känns det surt. Jag tyckte att vi var värda en poäng, sade Björklund efter matchen.

För Bollnäs var segern viktig efter 5-14-förlusten senast mot Villa, då spelade inte Westh på grund av ryggskott.

Vi har varit upp och ner under säsongen men har en del unga spelare och då blir det så. Men andra halvlek var bra, i andra halvlek skapade vi väl lika många chanser som vi gjort under hela säsongen. Utan att vara kaxig kunde vi haft ledningen med 6-0 innan de gjorde sitt första mål, sade Westh som såg fram mot annandagens derby mot antagonisten Edsbyn.

Karlsson tremålsskytt

Tabelltvåan Villa vann borta mot Sirius med 8-2, David Karlsson och Jesper Bryngelsson gjorde tre mål vardera.

Edsbyn vann hemma mot Vetlanda med 7-3, Edsbyn hade 3-0 redan efter åtta minuter.

Sandviken hade målkalas hemma mot tabelljumbon Motala trots att Christoffer Edlund är ögonskadad. 13-6 slutade matchen sedan junioren Erik Pettersson noterats för fem mål.

Mer läsning

Annons