Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wenger visste om Källströms skada

Annons

Källström eller ingen spelare alls.

Det var vad som gällde för Arsenal som får vänta fyra-sex veckor på den skadade mittfältaren.

Arsenals tränare Arsene Wenger fick efter söndagens 2-0-seger mot Crystal Palace, försvara sitt val att låna en skadade Kim Källström från Spartak Moskva.

Vi hade svårt att hitta en spelare och Källström fick vi på fritt lån, sade Wenger. Klockan var fem på fredagseftermiddagen och det var Källström eller ingen spelare alls.

En läkarundersökning visade att Källström hade en mikrofraktur i ryggen, något som inte tycktes oroa Wenger.

Vi har alla haft mikrofrakturer.

Låneavtalat säger att Spartak Moskva står för kostnaderna så länge Källström är skadad och det kan innebära fyra-sex veckor framåt.

Han kan kanske spela i slutet av februari, som senast i mitten av mars, trodde Wenger som kunde glädjas över tre viktiga poäng mot Crystal Palace.

Båda målen stod Alex Oxlade-Chamberlain för. Det var 20-åringens första mål den här säsongen och segern innebar att Arsenal övertog serieledningen från Manchester City som tar emot trean Chelsea på måndagskvällen.

Fyran Liverpool fick bara 1-1 borta mot Jonas Olssons West Bromwich och är åtta poäng bakom Arsenal. Olsson startade som vanligt i backlinjen men fick lämna matchen i slutet av första halvlek efter en smäll på ena låret.

Mer läsning

Annons