Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-Tv: Två nya olyckor på Stigsjövägen

Stigsjövägen har ställt till det igen. På måndagsmorgon hände två trafikolyckor inom en timma och för 18-årige Erik Bylund hade det kunnat sluta riktigt illa.

Han hamnade med hjulen mellan några isvallar och tappade kontrollen. Bilen, en Ford Focus, flög av vägen och landade på taket. Björn hade turen på sin sida och klarade sig oskadd medan bilen blev skrot.

- Jag körde max sjuttio kilometer runt kurvan när jag fick ett kraftig kast på bilen. Jag tryckte ner kopplingen för att försöka få bilen på rätt köl men det bar raka vägen ner i diket och där voltade jag, berättar Erik Bylund.

En timma tidigare hamnade en kvinna i diket alldeles i närheten. Hon hade tur eftersom bilen stod på hjulen och kunde tas upp från diket ganska snabbt. Hon klarade sig också oskadd.

Björn Sjölund på Vägverket är projektansvarig för drift och underhåll:

- Vi har bekymmer, ingen tvekan om det. Dagsmejan tinar ut och fryser på nätterna. Strax före elvatiden gjorde en entreprenör en akututryckning och skrapade isen på det aktuella avsnittet.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53