Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-TV har nått domkyrkan

Snart kan man delta i domkyrkans gudstjänster iklädd morgonrock. För i framtiden kanske besökarna inte ens behöver lämna det egna hemmet för att delta i gudstjänsten.

Härnösands domkyrkoförsamling ska ligga i framkant för att nå sina medlemmar. Därför sänds vissa möten via webb-TV för att nå medlemmar som inte kan komma till kyrkan. På söndag inleder de genom att sända vårkonserten -Stad i ljus-.

- Internet är idag ett mycket viktigt medium för många församlingsmedlemmar, unga såväl som gamla, det är självklart att vi ska använda den kanalen för att nå våra medlemmar, säger domprost Tor Frylmark.

Till att börja med blir det en konsert som sänds via webben. Den som inte har möjlighet komma till domkyrkan på söndagskväll kan bänka sig framför sin dator och titta på sändningarna via domkyrkoförsamlingens hemsida.

Domkyrkan genomför sändningarna tillsammans med Härnösandsföretaget LiveChannel som ett första steg för att prova på mediet.

- Det är viktigt att visa på -normalreligiöst- innehåll på internet också, säger LiveChannels verksamhetsansvarige Andreas Skoglund. Idag finns ett lite för högt utbud av mer extremreligösa budskap tillgängligt på nätet.

- Hela konserten ligger ute i sin helhet under sommaren. Det är bara att besöka vår hemsida och klicka dig fram, säger Tor Frylmark.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60