Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wawrinka besegrade skadad Nadal

Annons

Stanislas Wawrinka besegrade Rafael Nadal i Australian Open-finalen i Melbourne. Schweizaren, som tränas av svenske Magnus Norman, öppnade grand slam-finalen säkert och hade redan efter 37 minuter spelat hem första set med 6-3.

I början av andra set försvann spanjoren Nadal, som tidigare grimaserat illa och tagit sig om ryggen, från centercourten för behandling i omklädningsrummet. Efter ett par minuter joggade världsettan tillbaka in på planen - men såg märkbart tagen ut och tappade sedan andra set med 2-6. Nadal vann tredje set, men till slut lyckades Wawrinka serva hem karriärens första grand slam-titel genom att vinna sista set med 6-3.

28-årige Wawrinka lyfte upp armarna i skyn och jublade någon sekund, för att sedan gå över till motståndaren Nadal, lägga handen på världsettans vänstra axel och såg ut att fråga hur det var med världsettan ömmande rygg.

Först av allt hoppas jag att din rygg blir bra, sade schweizaren i segertalet efter att ha spelat hem karriärens första grand slam-titel. Just nu vet jag inte om jag drömmer eller inte.

Rafael Nadal:

Min rygg var emot mig i dag men du förtjänade verkligen vinsten, så stort grattis, sade han och riktade sig till Wawrinka. Tråkigt att avsluta turneringen på det här sättet, jag försökte verkligen.

Mer läsning

Annons