Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wall Street föll medan dollarn steg

Annons

New York-börserna föll under torsdagen. Bankaktier och råvarubolag tappade mest.

Vid stängningsdags hade Dow Jones industriindex sjunkit med 1,3 procent till 10 308,3. Nasdaqs kompositindex föll med 1,2 procent till 2 180,0.

Banksektorn hade en dyster torsdag på de amerikanska börserna. Sektorn sänktes av krisdrabbade Citigroup, som tidigare i veckan meddelade att de skulle betala tillbaka sitt krislån på 20 miljarder dollar genom en nyemission.

Intresset för Citigroups aktier visade sig dock vara lågt. Vid stängning hade Citigroups aktie rasat med 6,7 procent.

Efter försiktigt positiva tongångar om läget i den amerikanska ekonomin från den amerikanska centralbanken under onsdagen, så steg dollarn till sin högsta nivå på flera månader. Den starka dollarn pressade ner råvarupriserna, vilket drabbade råvarubolagen. Ett exempel var det kanadensiska gruvbolaget Goldcorp, som sjönk 5,5 procent.

Under torsdagen kom siffror som visade att antalet amerikaner som sökt arbetslöshetsunderstöd ökat med 7 000 under den senaste veckan, vilket sänkte humöret på de amerikanska börserna.

Transportjätten Fedex rasade under torsdagen 6,1 procent, efter att ha förutspått en lägre vinst än väntat i sin kvartalsrapport.